KIES voor het Kind

Basistraining KIES coach

Terug naar overzicht

Voor wie: professionals met relevante werkervaring op minimaal HBO niveau. Voor mediators bieden wij de specialisatie KIES mediation aan. Voor meer informatie, zie ons scholingsaanbod. Twee daagse specialisatie voor professionals in het leren werken met de effectief bewezen methode KIES. Na het volgen van deze basistraining kun je allerlei nascholingen volgen. De deelnemer ontvangt het KIES Your Next Level spel en krijgt toegang tot het digitale platform waar alle content digitaal beschikbaar is, zoals de KIES handleiding met de KIES bijeenkomsten voor kinderen met gescheiden ouders in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar.

  • €1.395,00 Excl. BTW
  • € 1.687,95 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

De basistraining KIES is een waardevolle specialisatie voor professionals met minimaal een relevante HBO opleiding en/of ervaring in het werken en begeleiden van kinderen bij scheiding.
Deze training sluit aan bij de behoefte van kinderen én professionals en is bedoeld voor de werkpraktijk van o.m. jeugdhulpverleners, orthopedagogen, schoolmaatschappelijkwerkers, pedagogen en HBO kindertherapeuten en coaches die werken met kinderen in een scheidingsituatie.
De training wordt gegeven vanuit de jarenlange ervaring in de praktijk en onderzoek m.b.t. het werken met KIES 
De deelnemer leert aansluiten op de beleving en de behoefte van kinderen en begeleiden hen op adequate wijze met als doel kinderen te steunen en helpen in het behouden of krijgen van een zo onbelast mogelijke ontwikkeling. De middels de door de Universiteit Utrecht onderzochte en in de databank van het Nederlands Jeugd Instituut, NJI opgenomen effectief bewezen KIES methodiek voor kinderen van 7-12 jaar geeft de professional een compleet stappenplan met materialen, tips en informatie.  Er wordt in de training gewerkt vanuit de KIES methodiek en de interactie in de deelnemersgroep. 

Na het succesvol volgen van deze training krijg je het KIES-coach certificaat uitgereikt en wordt je zichtbaar op de website. Ook krijg je toegang tot de KIES kennis- en materialenbank, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste content. Het eerste jaar is dit gratis. Daarna wordt een bijdrage van €50,- per jaar gevraagd voor zichtbaarheid op de website en toegang tot de KIES kennis- en materialenbank. KIES-coaches kunnen hun certificaat behouden door 1 keer per 3 jaar een nascholing te volgen. 


De training tot KIES coach is bij het SKJ geaccrediteerd door de commissie van het Kwaliteitsregister Jeugd in de catogorie Formeel leren (SKJ 203650) tot 08-05-2023 voor in totaal aantal punten 21.00 

De training tot KIES coach is bij Registerplein geaccrediteerd voor 16 punten. 

De Algemene Beroepsvereniging voor Counseling, ABvC heeft de basistraining KIES coach gehonoreerd en gewaardeerd op 20 PE accreditatiepunten tot 11-05-2023

Deze training wordt aangeboden bij Kloosterhotel ZIN te Vught.

 

Programma

Tijdens het tweedaagse programma inclusief overnachting en eten/drinken, krijgt de deelnemer alle informatie, overdracht van de KIES werkwijze, de te nemen stappen in het begeleidingstraject, een handout, spel en toegang tot de digitale KIES Kennis- en materialenbank op het KIES Platform waar de handleiding KIES 7-12 jaar, allerlei werkvormen en werkbladen zijn te downloaden.

Mocht je de handleiding KIES 7-12 jaar liever op papier willen hebben. Deze is te bestellen voor een bedrag van €114,95 inclusief btw en verzendkosten via: info@kiesvoorhetkind.nl


Voorafgaand aan de training ontvangt elke deelnemer per e-mail informatie en een huiswerkopdracht die gedeeld wordt met de deelnemersgroep.

Dag 1
Tijdens de eerste dag bestaande uit een ochtend, middag en avond programma, maakt de deelnemer nader kennis met de methodiek KIES en de rol als KIES coach, het programma en de werking van het programma, de voorwaarden en uitvoering met betrekking tot de verschillen in de mogelijkheden van aanbieden van de begeleiding in het werkveld zoals op school of in de jeugdhulpverlening/gemeenten/CJG. 

Dag 2
Op de tweede dag wordt met ervaren trainingacteurs de opgedane kennis in de praktijk geoefend aan de hand van een aantal meest voorkomende en juist lastigere casussen. s' Middags rondt de groep af met een implementatieplan voor de eigen praktijk en bij voldoen aan de eisen het certificaat KIES coach.

Aanvang donderdag 10.00 uur tot 21:00 uur. Op vrijdag is er om 08:15 uur ontbijt en starten we om 09:00 uur tot 16:00 uur. 

Download Brochure

Locaties: