KIES voor het Kind

Basistraining KIES Jongeren

Terug naar overzicht

KIES jongeren - KIES 13 - 17 jaar De KIES basistraining Jongeren is een volledig verzorgde aaneengesloten tweedaagse specialisatie met één overnachting voor professionals in het leren werken met de door de Universiteit Utrecht onderzochte effectief bewezen methode KIES. KIES is opgenomen in de databank van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) als effectieve jeugdinterventie met de op een na hoogste waardering.

  • €1.495,00 Excl. BTW
  • € 1.808,95 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

 

Voor wie: HBO jeugdprofessionals die werken met jongeren en MBO professionals met een relevante vooropleiding en minimaal 2 jaar werkervaring, zoals bijvoorbeeld jongerenwerkers en groepswerkers. 

Tijdens deze leerzame en inspirerende tweedaagse KIES training leer je de effectief bewezen methodiek in te zetten om tot een gesprek te komen met jongeren over wat zij werkelijk ervaren door de scheiding van hun ouders.

Met KIES 13-17 jaar hebben jongeren de mogelijkheid aan te geven wat zij nodig hebben om beter om te kunnen gaan met de scheiding zelf, maar ook met de gevolgen die er door de scheiding voor hen zijn. De complete handleiding voor de KIES coach biedt alle informatie en tools voor het houden van 4 gespreksbijeenkomsten en het begeleiden van een groep. Daarnaast krijgt de deelnemer het spel KIES your next level, een set KIES coachingskaarten en wordt een scala aan individuele werkvormen voor jongeren geboden.

De praktijk van de begeleiding wordt met acteurs geoefend en maakt onderdeel uit van de certificering. 
In de training wordt ook voldoende aandacht besteed aan de werving en introductie van KIES bij jongeren.  

Programma

 

De KIES methodiek
KIES voor jongeren
De werking van het puberbrein
Ontwikkelingstaken voor jongeren in een scheiding
Werving en introductie van KIES bij jongeren
Tools om met jongeren in gesprek te gaan
Handleiding met 4 uitgewerkte gespreksbijeenkomsten + werkbladen voor de jongeren
Extra uitgewerkte thema's en werkvormen om op maat een bijeenkomst te maken zowel in groepsverband als individueel.
Oefenen van de praktijk KIES 13-17 jaar met acteurs 

Download Brochure

Locaties: