KIES voor het Kind

KIES voor jou!

Terug naar overzicht

KIES voor jou! - KIES 18 - 25 jaar

  • €350,00 Excl. BTW
  • € 423,50 Incl. BTW
Selecteer een datum

Informatie

Een speciale themadag over scheiding bij ouders van 18-25 jarigen. KIES voor jou! is voor zowel KIES coaches als mentoren en begeleiders van studenten en jong volwassenen.

Met kennis en een tool voor 18-25 jarigen met gescheiden ouders beter in gesprek over wat voor hen speelt.
Studenten en jong volwassenen kunnen ook kind zijn met gescheiden ouders. Lange tijd is deze groep niet gezien en is de problemtiek waarmee zij te maken hebben niet onderkent.
Sinds 2018 heeft het Expertisecentrum Kind en Scheiding ism studenten Christelijke Hogeschool Ede en in 2019 ism een student Universiteit Utrecht een behoefte onderzoek onder studenten gedaan. Het onderzoek maakte deel uit van een groter onderzoek in samenwerking met de Universiteit Utrecht 'Waar hoor ik thuis?'
Ism het Expertisecentrum Kind en Scheiding hebben de studenten tijdens het afstudeer onderzoek CHE ook een tool ontwikkeld voor KIES coaches, mentoren en studentenbegeleiders van opleidingen en andere studenten en begeleiders, hulpverleners en coaches van jong volwassenen.

In een interessante trainingsdag ontvangen de deelnemers veel informatie en handreikingen voor het beter aansluiten bij de behoefte van studenten en jong volwassenen met gescheiden ouders en een tool om in gesprek te gaan en blijven over de themas die voor hen spelen. Na deze dag ontvangt de deelnemer een KIES 18-25 certificaat en staat daarmee vermeld op de website.

Programma

Aanvang 10.00 - Einde dag 17.00 uur bij Kloosterhotel ZIN, Vught

Ochtend
Verkennen van de doelgroep en de problematiek van studenten en jong volwassenen met gescheiden ouders, en het tussen deelnemers van deze themadag delen van ervaringen.

Middag
Nieuwe kennis, meer inzichten en een nieuwe KIES tool mee naar huis. 

Download Brochure

Locaties: